Advent

 2011.12.15. 09:13

A férfi ott állt és nézte a kirakatban a plazmatévét. Az üvegen megcsillant a fény, mintha a karácsonyi csillag kikacsintott volna az üzletből, egyenesen a férfira. Már nagy tülekedés volt, mindenki attól félt, hogy karácsony szent napján fog éhenhalni, púposra rakott kosarakkal ralliztak a sorok között az emberek... még két rúd szalámi, abból a pulykából is kellene, tegyünk sört is vagy két rekesszel...

Villámgyorsan fogytak az elektromos ketyerék, mobiltelefonok, tévék, fényképezőgépek. Az utolsó előtti pillanat őrült hajrája lett úrrá egyszerre az egész városon.

A férfi állt és még mindig a kirakatban álló plazmatévét nézte. A híres sztárséf pirosra sütött pecsenyét szeletelt, gondosan tányérra rakta és büszkén mutatta a kamerának.

A férfi leharapta a kezében lévő fél kifli végét, nagyot nyelt és elindult haza, a városszéli  kartondobozok világába. Megvolt a karácsonyi menü, karácsonykor gyertyát gyújtanak hajléktalan társaival és imádkoznak, hogy hó legyen, ne fagy és hogy mindannyian jól eloltsák a gyertyát hajlékaik mellett.....

 

Címkék: karácsony hajléktalan

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyekosoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr533465205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása