az a szép???

 2012.03.24. 16:08

Az ötéves kisfiú hatalmas kék szemeibe könnyet csalt a fájdalom, ahogy az orvos megemelte a törött karját. De ügyes kis pasi volt, tartotta magát, ami talán annak is volt köszönhető, hogy hamar megtanulta, az embernek gyakran össze kell szorítania a fogát, mert  ez a túlélést jelentheti.

A kék foltok eleinte nem tűntek fel, hiszen egy ötéves azért még elég gyakran csetlik-botlik, meg ugye, bicikli, fáramászás, ilyenek. A második törés után kezdett valami gyanús lenni, aztán jött a bizonyosság. Közben persze, láttuk, hogy sovány, de nem volt kóros, meg tudtuk, hogy nem sok húst és túrórudit lát, dehát emiatt nagyon sok gyerek még felnő tisztességgel. 

A végső pont az volt, amikor a monokli megjelent rajta. És a kis szöszke  csak összeszorította a fogát és hallgatott. Kemény volt, mint egy ókori görög hős. Pár perc múlva, a kolleganő ölében ülve szakadt át a zsilip nála. Nem értette, hogyan tud egy kéz simogatni, ütés helyett. És a döbbenet végre megríkatta. Csak sírt és sírt, ahogyan egy gyereknek sírnia kell, ha éhezik, fázik és rendszeresen megverik.

Van arra mentség, hogy egy gyereket ütnek-vernek???

 

 

Ha a gyerek nem szöszke, hanem fekete, ha a szeme nem kék, hanem olajosan-barnán csillog, már nem is sajnálnád???????

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyekosoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr164337223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geotextília · http://zoldtetokft.hu/geotextilia 2012.03.25. 12:27:41

Sosem fogom megérteni hogy tudja valaki ütni-verni a gyerekét, még ha őt ütötték is kiskorában.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.03.25. 12:41:33

@Zöldtető: és az a legszörnyűbb, hogy a gyerekek pontosan tudják, miről "kell" hallgatniuk...gyakran jó tanulmányi eredménnyel, jó magaviselettel és szerény csendességgel takargatják a titkokat...:(

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.03.31. 08:11:49

Sztem ilyenszempontből bár a felnőtteknél már van különbség, a gyerekeknél még nincsen, nem kéne hogy legyen.
Ez az egész világ úgy szomorú ahogy van.
(majd én intézkedem a vidítás-részről :) )

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 17:38:44

Most nem a verésre kommentelek, mert az gazemberség egyértelműen. Bár ismerek olyan gyereket aki a pokol tüzében sem égne meg. S sajnos felnőtt korában sem lesz jobb a helyzet. A barna szemre, olajos hajra vagy mire szeretnék reagálni. Biztos bennem van a hiba, mert a beállított filmfelvételeken, fotókon szánandók a gyerekek, de valamely nap délelőtt Tapolcán rombolt át a tóparton egy cigánycsalád, s nem volt mit szeretni idegenként a gyerekeken.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 17:43:42

@hajdul: ha nem akarunk álszentek lenni, azt kell mondjam, általánosságban -már megint- igazad van. Viszont az előítéleteknek sok - nem, helyesbítek: jópár - olyan ember is áldozatául esik, aki nem tud mit tenni, ha megfeszül sem, hogy elhiggyük: ő más.
Az viszont biztos, hogy tökmindegy, magyar vagy cigánygyerek, akkor sem üthető. Ha a tanító Kis Mariskán látja meg a kék foltot, hamarabb reagál rá, mintha Lakatos Eleméren. Bár mindkettő szenved és bármelyikük belehalhat, mindannyian hamarabb segítünk a szőke Kis Mariskának. Ez az igazság. Csupán szembesítem saját magamat is ezzel bizonyos időközönként.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 17:49:47

@anica inkognitóban: Tanítónéni nem tudhatja, hogy Lakatos Menyhértkére nem-e a szülők verték rá a kék foltot, s ha intézkedni próbál, még Ő lesz a gonosz. Sajnos a gyerekeket leginkább és egyre gyakrabban otthon éri attrocitás. Viszont én úgy gondolom a lelki terror ugyanolyan káros lehet. Hogy van család ahol a családfő meghal (aki soha nem ütött meg senkit, csak morálisan terrorizált), s azt követően virul ki a családi közösség.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 17:54:35

@hajdul: én pontosan a szülők által rávert kék foltokról beszélek!
Abban igazad van, a lelki terror ugyanolyan ártó, ha nem rosszabb. A szíj nyoma beforrad, a lélek nehezebben gyógyul...az a baj, hogy az okok, folyamatok, következmények,jelek sokkal bonyolultabbak annál, hogy itt, egy blogon lehessen érdemben belemenni. Ez itt nem szakmai anyag, csak írásterápia.:)
süti beállítások módosítása