Vörös-fehér

 2012.04.15. 17:13

 A kutya zavarodottan szaladgált a járdán. A járókelők rámordultak, akkor farkát maga alá húzva riadtan szaladt ki az útra. Félek a kutyáktól, ahogy a közelembe jött, én is arrébb zavartam, miközben sajnáltam a sovány, láthatóan szeretetreéhes, gazdátlan jószágot.

Pár óra múlva láttam újra. A fehér hó vöröslött a kiömlött vértől. Ott feküdt a havon, ártatlan áldozatként. Bevégezte rövid, üres, fájdalmas életét, amiben nem volt egy kéz, amely megsimogatta volna.

Nem tudom, miért jutott az eszembe, hogy olyan volt a sorsa, mint jópár embertársunké: fedél nélkül, éhesen, ételre és szeretetre egyaránt. Rájukmordulunk, kikerüljük őket és meghalnak ők is: egyetlen jó szó, simító kéz érintése nélkül.

Karácsony szent estéjének délelőttje volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyekosoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr1004445920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása